Thursday, February 26, 2009

BB, laptop or pro-consumer camera?

2nd post after i stupidly deleted all my previous blog posts..(T_T)

********************
i want to start saving
let's say my goal is IDR 10million

if you were me, what will you choose to purchase out of these 3 things

1. Blackberry Bold or later (as long as it fits the budget)
2. A laptop (i have Acer 4935 in mind)
3. A pro-consumer camera (not digital not SLR, something between) or even SLR camera within the budget range


A little story of why i wanted those stuffs
1. Everyone is like using Blackberry and yes, let's just say i want to feel what it's like to be a blackberry autist.
or you can tell me that i only ikut-ikutan.
So, i personally think this one is the least option i will choose amongs the other 2
not to mention, i always have this hesitation to buy expensive cellphones, coz it's just a matter of time that i will be bored with it.

2. I dont have laptop and surely i want one, to be my space and only mine. Everything inside are all about me, all pictures, songs, datas, etc and no one can take a peek.

3. I like taking pictures. And with only digicam, you know that it's not enough, never enough. You got nice objects, but your digicam can't capture it well.
My photography hobby-ist friend said that it's useless if you buy SLR camera but don't know how to use it.
So, i think well okay, why don't i choose a pro-consumer cameras? like Canon G9 or Canon G10.
What i know is, those cameras can be used to take pictures like usual digicam (automatic), but also can be set manually (like a SLR). So, it's like in the middle. CMIIW.

So....you think which one? ^^

or i give you another option

4. Just save it for future needs (^_^;)

8 comments:

  1. kalo mau beli kamera, pertimbangin juga ukuran dan weight-nya, ai. kamera gue bagus, bisa manual bisa auto, makro bagus, dll, jeleknya cuma di baterai. tapi apa daya.. ukuran ngak compact. males bawa kemana2...

    ReplyDelete
  2. mona..u just cant compromise dimensions of high quality cameras. for this one, the bigger, the better, dont u think

    phanie..acer aspire one kaga punya CD-ROM, n ga punya colokan modem (kabel tilpon)..sayang..nanggung ^^;;

    ReplyDelete
  3. humhumhum....
    klo gw :
    * Hp apa aja oK...

    *Trus sebenernya lebih seneng pake PC aja daripada Laptop klo dirumah..tp justru skrg cuma punya Laptop jadinya suka kesel klo mau maen game ato editing yg perlu banyak memory.

    *Camera...hummm ini salah satu yg gw pengen juga wkakaka...
    Abis liat di blog si Keju tu ya na? Dia pake G10...not bad, tapi harganya mayan banget huhuhu...cuma emang Canon bagus sih.
    Klo yg demen praktis mending beli pocket cam aj daripada DSLR ribet bawanya...

    Kesimpulannya : pilih yg paling urgent aja dulu hehehe[laptop mgkn^^] Ato mgkn PC ama kamera keknya dapet kan dua2nya^^

    ReplyDelete
  4. kenape ga nunggu iphone aja na? ^_^

    ReplyDelete
  5. inge..Keju tuh cheesie ya maksudnya?
    iyaaa..dia pake G10..baagus2 kan potonya.
    cuma gue curigation, poto2 dia diedit lagi dahh..pake photoshop.

    phanie..
    iPhone tuh cellphone juga kan? saingan blackberry?
    malas gue punya hp mahal2...(T_T)
    pakenya juga suka slebor..soalnye bakal dibawa tiap hari punya sih...

    ya nabung dulu aja deh
    kepake ga kepake urusan blakang
    ntar brapa bulan lagi juga keluar maenan baru kayanya..

    aaahh aku pusiiaannngg..

    ReplyDelete
  6. iye na..
    kerenan iphone kemane2 kalo menurut gue si.. bentar lagi ada paketan sama telkomsel gitu..
    tp ga tau kalo di indo jadi keren ga dengan kualitas inet kaya gini ^_^

    ReplyDelete
  7. na.. belilah laptop.. buat org yang online adalah makan sehari2nya.. enak banget pasti kalo punya laptop.. kalo bb itu kyknya tren sesaat doank.. apalagi hp kalo mo diikutin ga bakal abis.. tuch loe aja bingung kan mo beli yg bold ato apaan.. di saat duitloe udah kekumpul, mgkn bukan bold yg lagi in.. kalo kamera sich.. ya bener kata loe.. punya SLR kudu ditekunin pake biaya yang ga dikit ^^

    ReplyDelete

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP